Ajankohtaista

TIEDOTE 9/2021

Lahden Puurakentajat Oy on massiivipuu rakentamiseen erikoistunut rakennusliike, jonka erityisosaamista ovat CLT-tekniikalla rakennetut massiivipuutalot. Lahden Puurakentajat Oy osti Vili Koskinen Tmi:n liiketoiminnan vuonna 2017. Vili Koskinen Tmi on vuodesta 2013 asti toiminut rakennusliike. 

Yritys on päässyt olemaan CLT-rakentamisen edelläkävijän roolissa Suomessa. Asennusvälineitä ja kalustoa on valmistettu itse. Vuosien varrella massiivipuuelementtejä on asennettu jo tuhansia kappaleita. Yksi tunnetuimmista Lahden Puurakentajien kohteista on Pohjois-Karjalaan rakennettu Koivula Meteorite, joka on saanut näkyvyyttä ympäri maailmaa.(https://portfolio.sotamaa.net/Meteorite )

HALLITUKSEN UUDELLEENJÄRJESTÄYTYMINEN 

Hallituksen puheenjohtaja  Vili Koskinen

Puutekniikan insinööri (AMK) 

Hallituksen jäsen Tuukka Eskola 

Puutekniikan insinööri (AMK)

Toiminut Lahden Puurakentajat Oy:n (Vili Koskinen Tmi) palvelukseen vuodesta 2013 

Hallituksen jäsen Milla Pirskanen 

Puutekniikan insinööri (AMK)  

Hallitus saa vahvaa näkemystä teknisistä puutuotteista. Milla Pirskanen työskentelee UPM-plywood Oy:ssa 

 

NIMITYSUUTISIA

Yritys järjestäytyi uudelleen. Hallitus valitsi Lahden Puurakentajat Oy:lle uuden toimitusjohtajan. Jari Koskinen aloittaa tehtävässään 20.9.2021. Jari Koskinen on toiminut Lahden Puurakentajat Oy:n taustalla jo vuodesta 2013 alkaen. Uuden toimitusjohtajan myötä Lahden Puurakentajat Oy saa vapautettua enemmän resursseja yrityksen perustaja jäsenille strategiamme eteenpäin viemiseen. “Strategiamme on olla Suomen tehokkain CLT-pientaloja pystyttävä yritys. Tähän päämäärään pääsemme kehittämällä suunnitteluprosessiamme entistä pidemmälle.”, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Vili Koskinen. 

 

“Lähdin mielelleni auttamaan yritystä, kun minua kysyttiin mukaan vastuulliseen tehtävään yhteen Suomen tunnetuimmista CLT-tekniikkaa pientaloissa hyödyntävään yritykseen. Minulla on paljon annettavaa yritykselle ja odotan innolla, mitä kaikkea tulevan pitää. Tulemme muuttamaan puurakentamista isossa kuvassa Suomessa.” 

Jari Koskinen, Lahden Puurakentajat Oy, Toimitusjohtaja

Vili Koskinen luopuu toimitusjohtajan tehtävistä ja jatkaa yrityksessä hankejohtajana. Lisäksi Lahden Puurakentajat Oy osaaminen vahvistuu Totti Tuutin ja Jani Häggin astuessa palvelukseen vielä tänä vuonna. Totti Tuutti on Rakennustekniikan DI, jolla on 10 vuoden kokemus tietomallinnuksen parissa betonirakentamisen puolella. Totti lähtee kehittämään tietomallinnusta uudelle tasolle Lahden Puurakentajissa. Jani Hägg on puolestaan kokenut kirvesmies, joka on tehnyt myös hienon uran vapaaottelun parissa. Jani on työskennellyt aikaisemminkin Lahden Puurakentajissa Kirvesmiehen tehtävissä. Jani opiskelee tällä hetkellä työn ohessa puutekniikan insinööriksi Lahdessa. Hän ottaa haasteen vastaan projekti-insinöörin tehtävissä tulevaisuudessa.

“On mieletöntä, että saamme tiimiimme lisää näin hyvää osaamista. Meillä on ollut Suomen paras tietotaito CLT-rakentamisen osalta jo pitkään, mutta suunnitteluprosessin kehittäminen on tärkeä osa kokonaisuutta. Keski-Euroopassa massiivipuusta taloja tekevillä yrityksillä on oma suunnittelu, tämä on ainoa keino tehdä taloja kustannustehokkaasti.  On mahtavaa, että asiaa saadaan entisestään eteenpäin Lahden Puurakentajat Oy:ssä. Töitä oman suunnittelutiimin järjestämiseksi on tehty jo kolme vuotta. Emme halua pitää tietoa vain itsellämme, vaan haluamme kehittää puurakentamisen suunnittelua avoimesti koko Suomessa.” 

Vili Koskinen, Lahden Puurakentajat Oy:n hallituksen puheenjohtaja. 

 

LISÄTIETOA 

https://www.lahdenpuurakentajat.fi/ 

Maanataina 20.9. esitetyssä Yle MOT-ajankohtaisohjelmassa mukana Lahden Puurakentajat  Oy